ДБ: Рано е да се каже дали ще подкрепим кабинета

Рано е да се каже дали ще подкрепим кабинета. Ще обсъдим всички плюсове и минуси. Това заяви заместник-председателят на ПГ на „Демократична България“ Владислав Панев, предаде репортер на БГНЕС.

Панев, заедно с друг от зам.-председателите на групата – Цецка Бачкова, участваха в разговорите с представители на „Има такъв народ“, на които е обсъждан поименният състав на проектокабинета, който ще бъде предложен от първата политическа сила в рамките на връчения ѝ мандат. Все още имена на министри не са официално оповестени публично, въпреки че медии изнесоха част от тях, позовавайки се на различни източници. От „Демократична България“ потвърдиха единствено, че в списъка с министрите фигурира името на първоначално спрягания за премиер Петър Илиев, който този път е предложен за министър на вътрешните работи. Името на юриста се замеси в публичен скандал, свързан с плагиатство от негова страна при един от научните му трудове.

„Тепърва в парламентарната група ще обсъдим подкрепата или не за това правителство“, обяви Панев и поясни, че тя ще заседава още тази вечер. Двамата участници в днешните преговори поясниха, че отсъствието на тримата лидери на партиите в обединението не означава форма на бойкот, защото ще участват в обсъждането в парламентарната група и ще имат активна роля при вземането на решението.

„Поискахме от ИТН да представят управленска програма, с която това правителство смята да управлява през следващия мандат. Потвърдиха, че имат такава изготвена, от която сега са изнесени основните приоритети, но ще получим подробната версия. Освен лицата е важно и каква управленска програма предвиждат“, допълни Цецка Бачкова. /БГНЕС