Дан Хармън ще напише новият сценарий за филма One Punch Man

От известно време се знае, че любимата манга и аниме поредица One Punch Man ще получи филмова адаптация, но новото е, че съавторът на Community Дан Хармън, заедно с колегата си от "Рик и Морти" Хедър Ан Кембъл, вече са привлечени като сценаристи, съобщи IGN.


Проектът е ръководен от Джъстин Лин от поредицата Fast, а сценарият е предаден на новата двойка, като Хедър Ан Кембъл потвърди това в скорошен пост в X.

За всички, които не са запознати с One Punch Man: това е разказ за плешив мъж с необяснима сила, който може да спечели всяка битка, както подсказва името, с един удар. Поредицата е много повече комедия, отколкото традиционен екшън шонен, като главният герой Сайтама е най-вече разочарован от липсата на предизвикателства, които тази способност му дава, докато се опитва да живее удобния си, но самотен живот.

Поредицата започва през 2009 г. като уебкомикс от създателя One, а по-късно е актуализирана с нови илюстрации от Юсуке Мурата, тъй като популярността ѝ нараства.

Аниме поредицата започва през 2015 г., първоначално ръководена от Madhouse, но след това е предадена на J.C. Staff за следващите сезони.

Хедър Ан Кембъл пише за телевизията от 2008 г. насам, като има участия в SNL, The Eric Andre Show и др., както и съизпълнител на Rick and Morty от 2022 г. и съорганизатор на подкаста Get Anime'd. Дан Хармън пише за филми и телевизия от 1999 г. насам. /БГНЕС