"Да, България" даде мандат на Иванов да подкрепи кабинета

Националният съвет на “Да България” даде мандат на председателя на партията в оставка Христо Иванов да подпише коалиционно споразумение с “Продължаваме промяната”. Това се случи на заседание на партията късно в сряда.

По-рано и другите две партии в обединението "Демократична България" - ДСБ и "Зелено движение" обявиха, че ще подкрепят текста на коалиционното споразумение. Със съгласието на Националният съвет на "Да, България" парламентарната група на “Демократична България” ще гласува “за” предложените министър-председател, структура и състав на Министерски съвет.

В сряда съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев потвърди, че всяка една от партиите, подкрепили коалиционното споразумение ще има вицепремиер. От ПП те ще са двама, единият от тях ще е Калина Константинова, която е предложена за вицепремиер на ефективното управление.

Демократична България номинира трима за министри в новия кабинет - Надежда Йорданова е предложена за министър на правосъдието, Борислав Сандов за вицепремиер, министър на екологията и отговарящ за промените в климата, Божидар Божанов за министър на електронното управление. /БГНЕС