Д-р Теодора Иванова откри Международната конференция „Спортът – инструмент за социално включване“

„Спортът обединява всички, и ни учи да бъдем търпеливи, да бъдем силни, да бъдем един отбор и да се подкрепяме. Не на последно място именно спорта е и ключа към по-здравословен начин на живот, особено на децата и младежите, което е една от дългосрочните цели на екипа на Държавната агенция за закрила на детето“, това каза д-р Теодора Иванова, председател на ДАЗД при откриването на Международната конференция „Спортът – инструмент за социално включване“. Форумът е иницииран от Спешъл Олимпикс България, Фондация „ПроСпорт“ и дружество Европейско право.

Д-р Теодора Иванова поздрави организаторите, като подчерта, че каузата им е изключително важна за подобряване включването в социалния живот на децата и младежите с интелектуални затруднения. Председателят на ДАЗД изтъкна и множеството успехи, които спортистите на Спешъл Олимпикс са донесли на страната ни от международни състезания.

По време на събитието бяха обявени и годишните награди «ПроСпорт‘2022» за развитие на доброволчеството и на социалната мисия на спорта. Д-р Теодора Иванова връчи отличието в категория „Община“ на представителите на град Любляна. /БГНЕС

Тагове: