Четворната коалиция днес: мафия, предатели, закани, записи

Днес участниците в управлението, начело с премиера Кирил Петков, отправиха възможно най-тежки обвинения един срещу друг. Най-меките определения за досегашните си партньори един към друг бяха обвинения във връзки с мафията, предаде репортер на БГНЕС.

В късния следобед лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов съобщи, че е получил информация, че депутати от неговата партия ще напуснат парламентарната група и ще подкрепят Кирил Петков и Асен Василев.

„Най-вероятно са купени с пари и постове. То ще се види и кой какъв ще стане“, заяви Трифонов и добави: „Само че предателството си е предателство и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях“.

В 18.00 часа депутатите решили да напуснат партията на Трифонов, предвождани от министъра на спорта в оставка Радостин Василев дадоха извънредна пресконференция. На нея той обвини Трифонов, че е изтеглил депутатите си, за да се откраднат средства. Според Радостин Василев Трифонов се държи като едноличен собственик и това му поведение е довело до това, че ИТН се е самоизчегъртела.

Василев заяви, че се е изправил срещу мафията в спорта. „Направих кръстоносен поход в последните 6 месеца срещу мафията в спорта и Слави Трифонов ме хвърли срещу тези хора, които той не иска да познава дори. Сега ще ни изкарат предатели, че сме купени, добави той.

Радостин Василев подчерта, че ИТН е бизнес проект, а не е парламентарен проект. За да се откраднат едни средства от едни фирми, Трифонов изтегли министри. РСМ е измислена причина използвана за повод.

Василев представи колегите си от ИТН, които ще напуснат партията и парламентарната група. Това са проф. Николай Радулов, адвокат Иво Атанасов, инж. Георги Георгиев, Деян Петков, общински координатор на Плевен, Светлин Стоянов, областен координатор на Русе.

„Продължаваме промяната“ също реагираха с пресконференция в сградата на Народното събрание, в която участваха премиерът Кирил Петков и вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

Благодаря за смелостта на хората Радостин Василев, министърът който се бореше с всичките си сили, за да пребори мафията в спорта. Въпреки че нямаше подкрепа от КПКОНПИ, заради нежеланието на Слави Трифонов да му помогнат, каза премиерът. „България има шанс, мафията току що загуби коалиционния си партньор“, подчерта Петков.

В клетвата на депутатите не присъства думата партия. Радвам се, че в българския парламент вече има хора, които действат по воля. Държавата не трябва да се управлява от сценаристи, или от бивши премиери в джипки и от почетни председатели в сараи. Мафията загуби възможността да сформира правителство, заяви на свой ред финансовият министър Асен Василев.

Министър-председателят допълни, че хората, които са напуснали ИТН са срещу модела на задкулисието, което са видели в своята партия. Това НС ще имаме мнозинство от хора, които казват „Не на мафията“, обобщи Петков.

„Има такъв народ“ заявиха, че с поведението си Радостин Петков и останалите, които са ги напуснали, са доказали, че са предатели, които говорят куп лъжи.

Станислав Балабанов заяви, че са подложени на натиск от мутри. Мутрата Радостин Василев говори измислици, уточни той.

Тошко Йорданов пусна запис на разговор между депутатката Христина Иванова и Радостин Василев: „Христина Иванова от Плевен не стои до Радостин Василев в момента. Тя отказвайки да отиде там, мутрата Василев й се обажда и чуйте сами: „Утре ще дойдат хора при тебе и ще си подадеш молбата, за да напуснеш Народното събрание. Щом не ни подкрепяш, значи си предател, казва Радостин Василев на Христина Иванова. Ти оставаш никъде“, добавя той.

По отношение на премиера Йорданов каза: Петков е такъв, каквото е разбирането му за конституцията.

Станислав Балабанов заяви, че държавата е пред фалит, а българската история е на ръба да бъде предадена. Предателството на българската история тежи независимо дали е написана на салфетка или е в документ с гриф строго секретно, подчерта той и покани премиерът да се яви на детектор на лъжата, за да стане ясно, че лъже за РСМ и всички да видят как изглежда предателството на националните интереси, извършено от него.

От своя страна Гроздан Караджов каза: Промяната, вие сте мафията! /БГНЕС