Черно море преследва първа победа над Локо Пд от 2019 г.

Нови три мача от 11-ия кръг на Първа лига ще се изиграят днес. От 15:15 часа Пирин приема Локомотив София. Тимът от Благоевград набра скорост и се отскубна от последния Спартак Варна, като вече е част от групата на четирите отбора с актив от по седем точки. В последните три кръга „орлетата“ са непобедени. Добрата серия започна с нулево реми като гост на Хебър. Същият резултат се получи и преди седмица в Кърджали. Между тези срещи бе записана и първата и единствена победа за сезона. Тя дойде след пълен обрат до 2:1 над Ботев Враца у дома. Локомотив пък записа няколко изненадващи резултата. Последният бе в миналия кръг, когато у дома с 3:2 бе победен Левски. И този двубой, както и предходното домакинство на Спартак, не мина без спорни съдийски решения от VAR. Така „железничарите“ имат четири победи, които преобладават в изиграните от тях десет мача.

В 17:30 часа започва дербито Локомотив Пд - Черно море. Заради наказание на домакините то ще се играе пред празни трибуни. Двата тима са съседи в подреждането, като заемат съответно пета и четвърта позиция. Варненци са по-напред благодарение на по-добрата си голова разлика, тъй като и двата тима имат по 19 точки в своя актив. Те бяха натрупани с по шест победи, равен и две загуби. Изминалият сезон предложи две равенства между двата тима, а Черно море е без успех над противника от 2019 година.

Програмата завършва с двубоя между Славия и Берое. "Белите" са един от двата клуба в елита, които все още не са завършвали наравно. Тимът е записал пет победи и три загуби. Последната от тях бе допуснато с 0:2 от ЦСКА на стадион „Българска армия“.

Берое успя да събере 11 точки, като девет от тях са след три победи. Проблемът е, че всички точки бяха завоювани в Стара Загора, а навън бяха инкасирани само загуби. Миналата седмица „заралии“ обърнаха Спартак Варна до 3:1 у дома и като цяло записаха един доста спокоен двубой. Въпреки това, Петър Хубчев подаде своята оставка и бе наследен от Николай Киров.

През миналия сезон тези два отбора си размениха по една победа у дома в първенството, а Славия спечели с 2:1 четвъртфинала за Купа на България. Това бе най-добрият сезон за „белите“ в това съперничество от известно време насам.

Пълната програма за 11-ия кръг в Първа лига:

Петък, 16 септември

Спартак Варна - Ботев Пловдив 3:2

Хебър Пазарджик - Ботев Враца 0:2

ФК ЦСКА 1948 - Септември София 1:0

Събота, 17 септември

15:15 ч, Пирин Благоевград - Локомотив София

17:30 ч, Локомотив Пловдив - Черно море

19:45 ч, Славия - Берое

Неделя, 18 септември

16:45 ч, Левски - ЦСКА

19:45 ч, Лудогорец - Арда. /БГНЕС