Челси уволни Греъм Потър

Челси уволни Греъм Потър седем месеца, след като го назначи за мениджър на „Стамфорд Бридж“. Новият собственик на „сините“ Тод Боули даде старт на ръководния си престой в клуба с треньорска рокада, след като освободи Томас Тухел в началото на кампанията и го замени с Потър. Специалистът напусна Брайтън, за да поеме юздите в западен Лондон.

Греъм Потър.

Нещата започнаха добре за Потър, който спечели откриващите си пет мача начело на тима, но впоследствие последва лоша серия от резултати. Боули похарчи огромна сума пари за нови играчи през зимния трансферен прозорец, но това не доведе до положителна промяна. От началото на годината, Челси спечели четири двубоя, направи пет равенства и допусна седем загуби във всички турнири при Потър. И съботното поражение от Астън Вила у дома сложи край на престоя му на „Стамфорд Бридж“, като от Челси потвърдиха раздялата си с него на следващия ден.

Челси обявява, че Греъм Потър напуска клуба. Под негово ръководство, той ни изведе до четвъртфиналите в Шампионска лига, където ще се изправим срещу Реал Мадрид. Челси иска да благодари на Греъм за всичките му усилия и принос, и му пожелава всичко най-добро в бъдеще“, се казва в официалното изявление на клуба. Бруно Салтор ще застане временно начело на лондончани, като официалният му дебют ще бъде при домакинството на Ливърпул във вторник вечер.

Междувременно се появиха информации, че Потър може да замени Брендан Роджърс, който бе уволнен от мениджърския пост в Лестър по-рано в неделя. Фаворити за вакантния пост на „Стамфорд Бридж“ пък са Марко Силва, който в момента води Фулъм, и Юлиан Нагелсман. Нагелсман наскоро се прости с поста си в Байерн Мюнхен, като е обект на интерес още от Тотнъм и Реал Мадрид. /БГНЕС