Челси си върна официално Лукаку за рекордна сума

Челси си върна обратно нападателя Ромелу Лукаку за рекордната за клуба сума от 97.5 млн. паунда от Интер.

Белгийският национал, който първоначално премина на „Стамфорд Бридж“ като 17-годишен от Андерлехт през 2011, се завръща в западен Лондон за срок от пет години. Сумата, дадена за реализатор номер 1 в историята на Белгия, надвишава 75.8-те млн. паунда, които бяха платени за Кай Хаверц миналото лято.

Лукаку се завръща на "Стамфорд Бридж".

Щастлив съм и съм благословен да се върна обратно в този прекрасен удар. Изминах дълъг път – дойдох тук като дете, което трябваше да научи много, сега се завръщам с много повече опит и зрялост. Взаимоотношенията, които имам с този клуб, означават толкова много за мен, както знаете. Подкрепях Челси като дете и сега да се върна и да се опитам да им помогна да спечелят още трофеи е невероятно чувство“, започна той за клубния сайт на „сините“.

Начинът, по който се развива клубът, пасва перфектно на моите амбиции на 28 години и след титла в Серия А. Мисля, че тази възможност идва в правилния момент и се надявам да постигнем много успехи заедно. Откакто напуснах Челси, приключението е дълго с много приливи и отливи, но тези преживявания ме направиха силен и предизвикателството е да помогна на отбора да спечели още трофеи. Нямам търпение да стартирам и да помогна на клуба да постигне още успехи“, добави белгиецът.

28-годишният белгиец напусна „Стамфорд Бридж“ през 2014 след едва 15 мача след пристигането си от Андерлехт през 2011. Впоследствие Лукаку вкара 87 гола в 166 двубоя за Евертън през 2014-2017 и 42 пъти в 96 срещи по време на двете си години в Манчестър Юнайтед , преди да премине в Интер. Той отбеляза 24 гола миналата кампания в Серия А, помагайки на Интер да спечели първо Скудето от 11 години насам, слагайки край на деветгодишното господство на Ювентус във вътрешния шампионат на Италия. /БГНЕС