Челси посреща Ливърпул в ключово дерби в битката за титлата

Отборите на Челси и Ливърпул ще се изправят един срещу друг днес в дерби от Висшата лига, което ще бъде с ключово значение в битката за титлата в Англия. През празниците и двата тима имаха затруднения и загубиха точки, което позволи на лидерите Манчестър Сити да натрупат 11 точки преднина пред втория Челси и 12 пред третия Ливърпул преди двубоя помежду им.

Първата среща на "Анфийлд" завърши при равенство 1:1.

По-сериозни изглеждат игровите проблеми пред тима на Томас Тухел, който има едва четири победи в последните си десет мача в Лигата и само една в последните четири. Неприятна за Тухел е и ситуацията с нападателя Ромелу Лукаку, който в интервю преди няколко дни призна, че не е доволен от случващото се на "Стамфорд Бридж" и изрази желание да се завърне в Интер след известно време.

От своя страна, Ливърпул записа равенство с Тотнъм и загуба от Лестър Сити в последните си два мача за първенство, а лошата новина за мърсисайдци е, че те ще бъдат без своя треньор Юрген Клоп в двубоя с Челси, след като германският специалист е дал положителна проба за Covid-19. Като допълнение, Клоп разкри, че и трима от играчите му са под карантина, без да назовава имената им.

Срещата между Челси и Ливърпул започва в 18:30 часа българско време. /БГНЕС