Челси не сбърка при гостуването на Норич

Отборът на Челси победи Норич Сити с 3:1 като гост в отложен мач от Висшата лига. На "Кароу Роуд" гостите започнаха отлично и поведоха в резултата още в третата минута чрез Трево Шалоба. В 14-та минута халфът на "сините" Мейсън Маунт удвои преднината на своите, но голмайсторът на "канарчетата" Теему Пуки върна домакините в мача, реализирайки дузпа в 69-та минута. Точка на спора сложи Кай Хаверц в самия край на двубоя.

По този начин Челси вече има 56 точки на третото място в класирането и има девет точки преднина пред петия Манчестър Юнайтед. Норич остава на дъното с актив от 17 точки.

В друг мач от миналата вечер Нюкасъл продължи възхода си под ръководството на Еди Хау и победи Саутхемптън с 2:1 като гост. На "Сейнт Мерис" "светците" поведоха с гол на Стюарт Армстронг в 25-та минута, но "свраките" стигнаха до пълен обрат с попадения на Крис Ууд и Бруно Гимараеш. За Нюкасъл това бе шеста победа в последните седем мача в Лигата, като тимът заема 14-то място в подреждането с 31 точки. Саутхемптън е на 10-та позиция с 35 точки.

Останалите резултати:

Уулвърхемптън - Уотфорд 4:0

Лийдс - Астън Вила 0:3. /БГНЕС