ЦСКА записа първа победа под ръководството на Пенев

Любослав Пенев изведе "червените" до труден успех над Ботев Враца.

Отборът на ЦСКА записа първи успех след идването на Любослав Пенев начело на тима, след като победи Ботев Враца с 2:1 у дома в мач от 22-ия кръг на Първа лига. На стадион "Българска армия" домакините нанесоха своя удар след почивката, за да стигнат до победата и да се доближат на пет точки от лидера Лудогорец.

През първото полувреме "армейците" доминираха, но така и не успяха да стигнат до гол, докато гостите имаха основателни претенции за дузпа в 11-та минута, когато силен изстрел на Емил Стоев срещна ръката на бранителя на "червените" Ангел Лясков, но реферът Станислав Ставров даде знак гирата да продължи. Само три минути след почивката ЦСКА излезе напред в резултата с гол на Едвин Джеси, който бе изведен отлично от Тиаго Родригес и не сбърка сам срещу вратаря на врачани Красимир Костов. Осем минути по-късно нападателят на домакините Али Соу покачи на 2:0 с изстрел с глава, като отново асистенцията бе дело на Тиаго. В 89-та минута Стоев върна Ботев в мача с точен изстрел от въздуха, но това бе всичко, до което стигнаха гостите, и ЦСКА спечели с 2:1.

По този начин възпитаниците на Любо Пенев се възползваха от грешката на тима на Лудогорец, който по-рано днес направи равенство 1:1 при домакинството си на Ботев Пловдив. След този успех ЦСКА остава на второ място, но се доближи на пет точки от "орлите". Ботев Враца заема осма позиция в подреждането с актив от 27 точки. /БГНЕС