ЦСКА 1948 обърна Черно море и влезе в топ 3

Отборът на ЦСКА 1948 продължи със силните си изяви в последно време и се изкачи до трето място в класирането на Първа лига, след като победи Черно море с 2:1 като гост в първи мач от 11-ия кръг на шампионата.

ЦСКА 1948 записа първа победа като гост от началото на сезона.

Възпитаниците на Красимир Балъков нямаха победа като гост от началото на сезона, но успяха да постигнат ценен обрат при трудното си гостуване на стадион "Тича" във Варна. "Моряците" започнаха силно срещата и поведоха в резултата в 21-та минута чрез своя голмайстор Матиас Курьор, който се разписа с глава след центриране отдясно на Родриго Енрике. Само осем минути по-късно "червените" изравниха със страхотен изстрел на Галин Иванов, дошъл след още по-добра асистенция на Васил Шопов. До края на първото полувреме Мартин Камбуров пропусна отлична възможност да изведе "армейците" напред с глава след центриране отдясно на Сашо Александров.

Ветеранът в редиците на ЦСКА 1948 все пак се реваншира след почивката, след като реализира дузпа в 63-та минута, отсъдена за нарушение срещу Иванов. По този начин Камбуров се доближи само на осем попадения от рекорда на Петър Жеков за най-много голове в историята на българския елит (253). До края на срещата не паднаха повече голове и ЦСКА 1948 записа първи успех далеч от дома.

По този начин "червените" се изкачиха до трето място в класирането с 19 точки, само три по-малко от лидера Локомотив Пловдив, който по-късно днес посреща Монтана. От своя страна Черно море заема седма позиция в подреждането с актив от 14 точки. /БГНЕС