Цоньо Ботев, Коалиция „Възход”: Нашите приоритети

Свидетели сме на най-странната кампания за евроизбори. Поддържаните от политико-икономическата мафия парламентарно представени партии и коалиции ни занимават с теми, които не са актуални за българското общество. Нито Истанбулската конвенция, нито въпросът за миграцията, нито „пакета мобилност“ са най-важните за българските избиратели. Не са обект на европейските избори и пенсиите и заплатите на българските граждани.

Странни са и напъните на партии и коалиции с откровена антиевропейска насоченост за гласа на избирателите. За какво са ни в Европейския парламент? Да работят против него?

Остават дни до изборите. Затова ние, от коалиция ВЪЗХОД, се чувстваме задължени да обърнем вниманието на избирателите кои са важните и актуални въпроси, за които трябва да работят българските представители в европарламента.

Важните за нас теми са:

Възможно най-бързо присъединяване на България към Шенгенската зона;

Изпълняване на изискванията за присъединяване към ЕРМ II и след това към еврозоната;

Настояване за приемане на принципа „Европа на регионите“ на ниво NUTS II като възможно най-голяма част от кохезионните фондове да бъдат насочени към най-изостаналите региони.

Ограничаване на еврофондовете за неефективни проекти, които нямат реален смисъл за развитието на страната;

Приоритетно участие на представителите на малкия и средния бизнес в европроектите, свързани с иновации и гарантиране на конкурентоспособността;

Намаляване на разликите за субсидиране на земеделските производители спрямо „старите“ членове на ЕС;

Реално осъществяване на европейския принцип „Единство в разнообразието“;

Настояване за незабавно и рязко намаляване на европейската бюрокрация и забрана на европейската намеса в дейности, които не са обект на Лисабонския договор.

Ако и Вие споделяте тези приоритети, гласувайте с № 9 от интегралната бюлетина за кандидатите на коалиция ВЪЗХОД! Не само Вие, а и Вашите близки и познати. Защото ВСЕКИ ИМА ЗНАЧЕНИЕ!

------------

Цоньо Ботев е инженер по образование. Бивш областен управител на Ловеч, народен представител в 37-о и 38-о Народно събрание, Председател на Държавната агенция по стандартизация и метрология.

В момента е заместник-председател на „Движение Демократично Действие – Д3”, част от Коалиция ВЪЗХОД