Церовска: Предвижда се поставяне на осветление на стадиона на Миньор-Перник

Започнаха тридневните тържества в Перник по случай 100-годишния юбилей на местния ФК Миньор. Инициативата е под надслов „История и традиции” от 1919 г. За честванията специален гост е техният съименник Миньор от Чикаго, предаде репортер на БГНЕС.

Кметът на Перник Вяра Церовска заяви пред БГНЕС, че продължават инфраструктурните проекти в града, сред които и модернизация на спортния комплекс. Кметът обеща, че ще бъде инсталирано осветление, както и ще бъде подобрена базата на жълто-черния клуб.

Футболният отбор подготвя грандиозен концерт-спектакъл на 28 юли, неделя. Специален гост на събитието ще бъде сръбската звезда Мирослав Илич и бенда на Миша Миятович. От българска страна на сцената ще се качи народната певица Румяна Попова заедно с ансамбъл "Чинари".

Първият футболен клуб в селището Перник е създаден през 1919 година под името СК Кракра, но е регистриран и официално утвърден от Българската национална спортна федерация (БНСФ) през 1920 година. В чест на учредителите ще бъде поставена паметна плоча на стадиона.

От една година се подготвяме за организирането на приятелската среща между Миньор Перник и Миньор Чикаго, заяви за БГНЕС мениджърът на американския тим Емил Миланов. „Отборът е създаден преди 9 години и оттогава имаме мечта да си премерим силите. Нашата голяма цел да се побратимим“. В САЩ отборът беше създаден в една малка зала на малки вратички. В момента играем в най-силната аматьорска лига на Илинойс или каквато е В група на България. Футболният клуб е патрон за побратимяването на американския град Ел Гроув с Перник. Капитанът на българския Миньор Перник Томислав Павлов заяви пред БГНЕС, че целта на отбора е, ако може да влезе тази година във второто ниво на българския футбол. „Всеки, който облича тази фланелка е достатъчно разумен, че трябва да я носи с чест, защото е отборът на града“. /БГНЕС