Буркина Фасо и Сенегал определят първия финалист в Купата на Африка

Отборите на Буркина Фасо и Сенегал ще се изправят един срещу друг в първи полуфинален сблъсък от Купата на африканските нации в сряда от 21:00 часа българско време. Двубоят ще се играе на стадион "Ахмаду Ахиджо" в столицата на Камерун Яунде.

Садио Мане и компания са се прицелили в титлата

Още преди началото на турнира Сенегал бе определян за фаворит за трофея, тъй като в състава на тима личат имена като Садио Мане, Едуар Менди, Калиду Кулибали, Шейку Куяте, Исмаила Сар и Идриса Гей. До момента отборът оправдава големите очаквания, като спечели група В с победа над Зимбабве и равенства с Гвинея и Малави, след което записа победи над Кабо Верде и Екваториална Гвинея в елиминациите. До момента Сенегал е допуснал само един гол в пет изиграни мача в Камерун.

От своя страна Буркина Фасо започна турнира със загуба от домакините в откриващия ден на надпреварата, след което записа победа над Кабо Верде и равенство с Етиопия, за да завърши на втора позиция в група А. На осминафиналите тимът отстрани Габон след равенство 1:1 в редовното време и продълженията и последвало изпълнение на общо 18 дузпи. На четвъртфиналите Буркина Фасо победи Тунис с 1:0.

В другия полуфинал в четвъртък ще се противопоставят Камерун и Египет. Финалът на Купата на африканските нации е в неделя, 6 февруари. /БГНЕС