България загуби от Чехия в дебюта на Балъков

Националният отбор на България загуби от Чехия с 1:2 като гост в мач от квалификациите за Евро 2020, който беше дебютен за новия селекционер на „лъвовете“ Красимир Балъков.

Дебютът на селекционера Красимир Балъков се оказа неуспешен, след като Чехия обърна България насред Прага.

На „Дженерали Арена“ в Прага родните футболисти се представиха слабо и напълно закономерно записаха поражение, въпреки че двубоят започна отлично за тях. Още в третата минута дебютантът в националния отбор Исмаил Иса даде преднина на България с добър изстрел с глава след отлично центриране на капитана Ивелин Попов.

Веднага след като изостанаха в резултата, домакините тръгнаха в атаката в търсене на изравнителен гол и стигнаха до него в 19-та минута, когато лоша намеса на друг дебютант – Кристиан Димитров, позволи на централния нападател на Чехия Патрик Шик да вкара във вратата на Николай Михайлов. Чехите създадоха още куп положения до почивката, но Михайлов и късметът помогна на „лъвовете“ да не допуснат нов гол.

Все пак логичното се случи в 50-та минута, когато Шик получи добър извеждащ пас, преодоля елементарно Васил Божиков и вкара за 2:1. Възпитаниците на Балъков нямаха сили да отговорят и до края не успяха да създадат нито една опасност пред противниковата врата.

В крайна сметка, България допусна първо поражение в квалификациите за Евро 2020 и остава с две точки в актива си, като заема четвърто място в група А. В другия мач от групата тази вечер Черна Гора и Косово направиха равенство 1:1 в Подгорица.

В понеделник България приема Косово на Националния стадион „Васил Левски“ от 21:45 часа. /БГНЕС