България ще играе бараж за Евро 2020 след успеха на Финландия

Националният отбор на България ще играе плейоф за класиране на Евро 2020, след като снощи Финландия си гарантира участие на голям международен форум за първи път в своята история.

Финландия се класира за първи път на голям международен форум в своята история, най-вече благодарение на головете на Теему Пуки (в близък план).

„Суоми“ надиграха безпроблемно Лихтенщайн у дома с 3:0 и са недостижими на втората позиция в група J с актив от 18 точки – седем повече от третия Гърция. Попаденията за финландците реализираха Ясе Туоминен (21) и Теему Пуки (64 от дузпа, 75). Първи е Италия, който вече си осигури място на шампионата на Стария континент догодина. „Скуадра Адзура“ записа девети последователен успех в групата, след като победи Босна и Херцеговина като гост с 3:0. Иначе, България достигна до баража за участие на Евро 2020 след спечелената квота на Финландия, която освободи място за класиране чрез плейофите на Лигата на нациите. „Суоми“ взеха четвъртата позиция в нашата Лига С, но тъй като се класираха чрез квалификациите, петият отбор взима тяхното място, а това са именно „лъвовете“. Засега все още не е ясен кой ще бъде съперник на България – той ще бъде определен чрез жребий. Това, което със сигурност е ясно е, че „трикольорите“ ще гостуват на 26 март, а победителят ще се реши в един сблъсък. Ето и всички останали резултати от евроквалификациите: Група D: Дания – Гибралтар 6:0 Швейцария – Грузия 1:0 Група F: Норвегия – Фарьорски острови 4:0 Румъния – Швеция 0:2 (шведите си гарантираха участие на Евро 2020) Испания – Малта 7:0 Група J: Армения – Гърция 0:1. /БГНЕС