България се прости с олимпийската мечта след загуба на полуфиналите от Германия

Отборът на България отстъпи на Германия с 1-3 гейма – в отделните части 20-25, 23-25, 25-20, 23-25, след около два часа игра в зала „Макс Шмедлинг Хале“ в Берлин и не успя да се класира за финала на олимпийската квалификация.

Домакините стартираха по-добре срещата на сервис и след силна игра през центъра и на блокада поведоха след 25-20. Във втората част те дръпнаха от самото начало на гейма, но нашите се съвзеха и на свой ред показаха добри неща на полето, но силите им достигнаха само за почетна загуба с две точки разлика.

Възпитаниците на Силвано Пранди напомниха за себе си в третата част, когато спечелиха с 25-20, за да вкарат двубоя в четвърти гейм. Там германците взеха крехко предимство в средата на частта и успяха в крайна сметка да затворят полуфинала след 25-23. Над всички за победителите бе Георг Грьоцер със 17 точки (16 от атака и 1 блокада). Денис Калиберда и Кристиан Фром добавиха съответно по 15 и 14.

За нашите Цветан Соколов реализира 18 точки, а капитанът Виктор Йосифов 14, но въпреки техните усилия България напусна надпреварата и вече няма шансове за участие на Олимпиадата в Токио това лято. Германия, от своя страна, ще играе в петъчния финал с Франция, която по-рано елиминира Словения след обрат от 0-2 до 3-2 гейма. Победителят ще участва на Игрите в японската столица от 24 юли до 9 август.

Мачът бе последен за националния отбор за капитана Виктор Йосифов и либерото Теодор Салпаров. /БГНЕС