България с втора загуба на Европейското по волейбол

Мъжкият ни национален отбор по волейбол загуби от Италия с 1:3 (25:22, 23:25, 21:25, 17:25) в последната си среща от група „А” на Европейското първенство по волейбол. Загубата е втора за „лъвовете” след тази срещу Франция и ще ни остави на трето място в групата. Италианците пък записват четвърти пореден успех и утре ще спорят с „петлите” за първото място в групата.

България започна по чудесен начин и водеше играта в първата част. Постепенно италианците успяха да навлязат в ритъм, но това не им стигна, за да се преборят за първата част.

Нашите могат да съжаляват за втория и третия гейм, тъй като и двата бяха равностойни, но в крайна сметка отидоха на сметката на „адзурите” и те обърнаха резултата. Разликата във втория гейм дойде от няколко по-оспорвани разигравания, спечелени от Италия, а в третия водените от Джанлоренцо Бленджини волейболисти направиха шест поредни точки след 17:17 и заслужиха и тази част.

Този развой на срещата повлия на нашите, които влошаваха играта си с всеки следващ гейм – обратно на италианците, които ставаха все по-агресивни и категорични. В четвъртата част „адзурите” дръпнаха от самото начало и българите не успяха да дадат нужния отпор, за да се върнат в мача.

Най-резултатен в мача стана Цветан Соколов с 22 точки (19 от атака). Нападението на италианците пък изнесоха капитанът Иван Зайцев с 21 точки (19 от атака) и Османи Хуанторена с 20 точки (19 от атака). За успеха Матео Пиано добави 13 точки (7 блокади), а Тодор Скримов за България записа 11 точки (10 от атака). Ето и останалите резултатите от вчера: Гърция 1:3 Португалия; Австрия 2:3 Испания; Словакия 0:3 Белгия; Словения 1:3 Северна Македония; Турция 3:1 Беларус; Черна гора 0:3 Полша; Естония 1:3 Холандия. /БГНЕС