Бруклин срази Портланд с кош на О'Нийл в последната секунда

С кош на Ройс О'Нийл в последната секунда Бруклин срази Портланд със 109:107 в мач от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА). Баскетболистът на Нетс завърши с трипъл-дабъл (10 точки, 11 борби и 11 асистенции), а звездата на тима Кевин Дюрант наниза още 35 точки.

С успеха Бруклин се завърна към победите, след като допусна поражения от Сакраменто Кингс и Ел Ей Лейкърс в последните си два двубоя.

Срещата в "Мода Център" в Портланд започна по-добре за гостите, които в началото поведоха с 9:1, но до края на първата четвърт домакините стопиха пасива си и така в края на първата част резултатът беше 28:28. В следващите две част Трейлблейзърс на няколко пъти правиха опита да се откъснат в резултата, но Нетс съумяваха да стигнат до равенството, като в края на третата четвърт дори поеха лидерството при 85:82. В последните 12 минути резултатът на няколко пъти мина през равенството, но кошът на О'Нийъл малко преди сирената им донесе крайния успех.

За домакините Деймиън Лилард завърши с "дабъл-дабъл" - 25 точки и 11 асистенции, а Анфърни Симонс реализира 24 пункта.

В класирането Бруклин Нетс е на 11-то място в Източната конференция с баланс 7-9, докато Портланд Трейлблейзърс остава лидер на Запад с баланс 10-5.

Реджи Джаксън вкара 23 точки и Лос Анджелис Клипърс надделя с 96:91 срещу Детройт в дебюта на Кауай Ленърд през сезона. Пол Джордж и Маркъс Морис отбелязаха по 16 точки за успеха, а Ивица Зубач изравни личния си рекорд с 18 борби.

Резултати от изминалата нощ:

Сакраменто - Сан Антонио - 130:112

Портланд - Бруклин - 107:109

ЛА Клипърс - Детройт - 96:91. /БГНЕС