Бразилия завърши груповата фаза на Копа Америка с равенство с Еквадор

Отборът на Бразилия направи равенство 1:1 с Еквадор в последен мач от груповата фаза на Копа Америка 2021. На стадион "Олимпико Педро Лудовико" в Гояния наставникът на домакините Тите даде почивка на част от своите титуляри, сред които Неймар, Габриел Жезус, Тиаго Силва, Ричарлисон и Каземиро. Въпреки това Бразилия поведе резултата в 37-та минута чрез централния защитник Едер Милитао, който се разписа след подаване на Евертон, но малко след почивката гостите изравниха с гол на Анхел Мена.

По този начин Бразилия завършва на първо място в група А с 10 точки от четири мача, а равенството бе достатъчно на Еквадор, за да намери място на четвъртфиналите, завършвайки на четвърта позиция с три точки. В другия мач от групата Венецуела загуби от Перу с 0:1 и остана на последното място с актив от две точки. Перу завършва на второ място със 7 точки, три повече от третия Колумбия.

Тази нощ ще се изиграят последните мачове от група В на турнира, след което ще станат ясни четвъртфиналните двойки на турнира. /БГНЕС

Категории: