Бразилия се класира за финалите на Световното първенство

Отборът на Бразилия се класира за финалите на Световното първенство по футбол в Катар, след като победи Колумбия с 1:0 като домакин в квалификационен мач от зона КОНМЕБОЛ. Единственото попадение в Сао Пауло отбеляза офанзивният халф на Лион Лукас Пакета в 72-та минута.

По този начин Бразилия постигна 11-та победа в досегашните си 12 мача, като петкратните световни шампиони вече няма как да бъдат изместени от местата, даващи право на директна квота за Мондиал 2022. Тимът на треньора Тите води в класирането в Южна Америка с 34 точки, девет повече от втория Аржентина.

"Това са плодовете на работата, която изграждаме от доста време. Сега трябва да продължа да работя здраво, за да намеря място в състава за Световното първенство", коментира Пакета след успеха.

След тази загуба Колумбия се смъкна до пето място в класирането с 16 точки, какъвто е активът още на Чили и Уругвай. В другите мачове от тази нощ Перу победи Боливия с 3:0 у дома, а Чили надви Парагвай с 1:0 като гост. С добри шансове да се класира за Мондиала е и тимът на Еквадор, който заема трето място в подреждането с 20 точки, след като вчера победи Венецуела с 1:0 у дома. Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо се появи в игра за домакините в 64-та минута.

Първите четири отбора в крайното класиране отиват директно към финалите на Мондиал 2022, докато петият ще играе бараж. За Световното първенство в Катар са се класирали още тимовете на Германия и Дания. Бразилия е единственият отбор в света, който е участвал на всички Мондиали в историята. /БГНЕС