Бразилия и Аржентина все по-близо до финалите на Мондиал 2022

Отборът на Бразилия вече докосва финалите на Мондиал 2022, след като разби Уругвай с 4:1 у дома в мач от световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ и утвърди преднината си на върха в класирането.

На "Арена де Амазония" в Манаус Неймар даде преднина на домакините още в 10-та минута след подаване на Фред, след което записващият дебютен старт Рафиня добави два гола за Бразилия, преди Луис Суарес да върне едно попадение за гостите в 77-та минута. Габриел Барбоса оформи крайното 4:1 в 83-та минута.

Неймар се отчете с гол и асистенция за успеха над Уругвай

По този начин петкратните световни шампиони вече има 10 победи и 1 равенство и водят в класирането с 31 точки, шест повече от втория Аржентина, който вчера победи Перу с 1:0 в Буенос Айрес с гол на нападателя Лаутаро Мартинес в 43-та минута. За Лионел Меси и компания това бе 25-ти пореден двубой без загуба, като последното поражение на тима е от Бразилия с полуфиналите на Копа Америка 2019. Аржентина също гледа уверено към Световното първенство в Карат, като има преднина от осем точки пред третия Еквадор, който е изиграл мач повече.

Останалите резултати:

Чили - Венецуела 3:0

Колумбия - Еквадор 0:0

Боливия - Парагвай 4:0. /БГНЕС