Божков: Спекулациите с моето връщане са поредната манипулация

Лицето Петър Петров - Пепи Еврото не го познавам и не знам колко е съпричастен към всичко, което се случи. Бяха унищожени всичките ми компании, арестуваха семейството ми. Нямам достъп до колекцията ми, не знам къде и как се съхранява.

Това заяви бизнесменът Васил Божков на пресконференция посредством видео връзка, предаде репортер на БГНЕС.

„Спекулацията с моето връщане е поредната манипулация на прокуратурата“, каза Божков и добави, че няма от какво да се притеснява, защото не е направил никакви престъпления.

Божков посочи, че е защитен свидетел и допълни, че държавата се управлява от мафията, както и че неговият живот и животът на близките му е силно застрашен.

„Алексей Петров почти не го познавам“, отбеляза той и уточни, че неговото завръщане в България няма нищо общо нито със смяната на Иван Гешев, нито с убийството на Алексей Петров.

Божков коментира, че партията му няма да участва в местните избори. Бойко Борисов, по думите му, е успял да убеди българските граждани, че нищо не зависи от тях по време на избори.

„С президента Румен Радев даже не се познавам и нямам никакви отношения“, каза още Божков.

Бизнесменът подчерта: „След прибирането ми бях арестуван на летището, след това 10 дни бях в ареста, след което под домашен арест.“

„Докато Борисов е в политиката, държавата няма да се оправи“, заяви той.

Божков обяви, че „Продължаваме промяната“ са комсомола на ГЕРБ, а Делян Пеевски е статуквото.

По отношение на убийството на Красимир Каменов-Къро, той помоли да не бъде принизяван към криминални сюжети. Бизнесменът отрече да има нещо общо с Къро и подчерта, че свидетелските показания, които твърдят обратното, не са върни.

„Ние сме членове на ЕС и НАТО, ние не можем да проведем никаква друга външна политика“, заяви той и добави, че държавата продължава да бъде ограбвана.

Божков посочи, че няма нужда от бизнес, защото неговата кауза в момента е да направи нещо за България и за българския народ. „Знаете какво направиха с колекцията, съсипаха я тотално, сега не знаем къде е, къде се съхранява, по какъв начин се съхранява. Моята кауза в момента е България да се оправи“, каза още бизнесменът.

Божков обясни, че не знае дали Любена Павлова, бившата жена на Пепи Еврото, е била в ОАЕ, но и с нея не се е срещал.

„Иван Гешев беше отстранен по не знам какви причини, за мен също е загадка“, коментира той по повод отстраняването на бившия главен прокурор.

Във връзка със санкциите по „Магнитски“ Божков обяви: „Хунтата ме нападна, ограби ме. Давал съм информация и записи, че аз не съм извършил това, в което ме обвиняват.“

„Споразумение с американците подписано нямам. Както каза моят адвокат, аз работя с тях, техният съвет беше да не се прибирам в България“, уточни той.

Бизнесменът съобщи, че е разпитван от европейската прокуратура в качеството на пострадало лице. „Те ме намериха в Дубай. Много странно как българската прокуратура не можеше да ме намери и разпита“, допълни той.

Божков отрече да е имал бизнес взаимоотношения с Евгений Пригожин. „Но даже и да съм имал бизнес, тогава не е било престъпление. Преди войната всеки искаше да работи с Русия“, подчерта той.

Попитан от кого е застрашено семейството му, Божков заяви: „Познайте сами.“

Впоследствие уточни – от лъжесвидетели, от тези, които управляват страната в сянка. Той отказа да цитира имена, тъй като това не може да бъде доказано и в такъв случай ще се водят дела срещу него за клевета.

„Моят бизнес го унищожиха със специален закон. Бизнесът ми беше спрян от днес за утре“, отбеляза бизнесменът.

Божков заяви, че ще участва в политиката и ще разчита на тези хора, които не подкрепят никого и на мълчаливото мнозинство.

„Всеки може да идва при мен, не като защитен свидетел, а като човек, поставен под домашен арест. Как ще завърши делото срещу Борисов, Горанов и Арнаудова, това не мога да кажа, това ще го каже съдът. Очаквам делата, ако въобще се стигне до съд, така ще завърши всичко“, заключи той и отново отрече да е извършвал престъпления. /БГНЕС