Шеф на ПГ на ГЕРБ ще бъде Дариткова (видео)

Председателят на Здравна комисия и депутат от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова ще оглави парламентарната група на управляващата партията, предаде репортер на БГНЕС.

Председателят на Здравна комисия и депутат от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова ще оглави парламентарната група на управляващата партията.

В сряда Цветан Цветанов, който водеше депутатите на ГЕРБ подаде оставка и напусна парламента, но остава зам.-председател на партията и председател на предизборния щаб. До напускането на парламента от страна на Цветанов се стигна след имотния скандал, добил популярност като „апартамент гейт”. Цветанов е придобил апартамент в луксозна сграда на фирма „Артекс” със собствен ВИП асансьор, водещ от гаража до всекидневната в престижния квартал „Изток”.

Дариткова ще търси устойчивото парламентарно мнозинство и диалог с всички.

Ще търся устойчивото парламентарно мнозинство, което е изключително важно, за да функционира правителството и за да покажем стабилност в държавата, заяви Даниела Дариткова пред медиите в парламента.

„В тази кризисна ситуация смятам, че това е предложение, наситено с големи отговорности. Приемам го със съзнание за оценката, а от друга страна като предизвикателство, защото никога няма да мога да бъда Цветанов в парламентарната група. Вярвам, че в рамките на моите възможности ще търся консенсуса“, подчерта Дариткова. Тя увери, че изпълнявайки новата си длъжност ще търси диалог с всички парламентарни групи.

„Няма да променим своето поведение, защото ще бъдем последователни и ще продължим да изпълняваме програмата си“, каза още новият председател на групата. На въпроса дали е получила подкрепа от всички свои колеги, тя отговори: „Разчитам на тази подкрепа и трябва да се боря за нея ежедневно“.

Предстои да бъде обсъдено кой да замести Цветан Цветанов в различните парламентарни комисии. /БГНЕС