Ботев Пловдив отказа ЦСКА от титлата с победа в Коматево

Отборът на ЦСКА на практика загуби шансове да се бори за титлата в Първа лига през този сезон, след като допусна поражение при гостуването си на Ботев Пловдив в мач от 24-ия кръг на първенството. На стадиона в Коматево "канарчетата" удариха своя съперник с 2:0, възползвайки се от грешките в защита на "червените".

Още в 10-та минута "армейците" получиха тежък удар, след като капитанът на тима Юрген Матей получи контузия при опит да блокира удар на противников играчи и трябваше да напусне терена. Липсата на централния бранител бързо си пролича и в 24-та минута защитникът на домакините Самуел Супрайен бе оставен тотално непокрит в центъра на наказателното поле на ЦСКА и се разписа с глава след центриране от корнер на Тодор Неделев.

Само пет минути по-късно ново грубо неразбирателство в защитата на гостите позволи на Неделев да покачи на 2:0 със силен и точен удар от далечно разстояние. До края на мача възпитаниците на Стойчо Младенов опитаха да се върнат в двубоя, но бяха неточни в завършващата фаза и така и не успяха да стигнат до гол.

По този начин ЦСКА записа трети пореден мач без победа в Първа лига и остава само с два успеха от шест мача в първенството от началото на годината. За "червените" това бе трето поражение от началото на сезона и те вече изостават с девет точки от лидера в класирането Лудогорец, който има 58 точки. От своя страна Ботев заема трета позиция в подреждането с актив от 43 точки.

В ранния мач от днес Пирин победи Ботев Враца с 3:0 като гост и се изкачи до 10-то място в класирането с 27 точки. Врачани са на предпоследна позиция с 19 точки. /БГНЕС