Ботев и ЦСКА 1948 са първите четвъртфиналисти за Купата

Тодор Неделев наказа Славия с два красиви гола в Овча Купел.

Отборът на Ботев Пловдив се класира за четвъртфиналите на Купата на България, след като победи Славия с 2:1 като гост в мач от осминафиналната фаза на турнира. Теренът на стадиона в столичния квартал "Овча Купел" бе много тежък, заради обилния снеговалеж над София, като с тези условия по-добре се справиха гостите, които поведоха с два гол, преди да е изтекъл половин час от двубоя.

Още в третата минута Лазар Марин намери добре Тодор Неделев на границата на наказателното поле и халфът на "канарчетата" прониза Георги Георгиев с точен изстрел с левия крак. В 27-та минута след многоходова акция на гостите Неделев бе намерен добре в наказателното поле и не сбърка от близо разстояние с 2:0. След почивката "белите" натиснаха в търсене на изравнителен гол и успяха да се върнат в мача в 61-та минута, когато вратарят на Ботев Янко Георгиев отрази силен изстрел на Галин Иванов, но Калоян Кръстев довкара топката от непосредствена близост. В оставащите минути домакините така и не успяха да стигнат до втори гол и в крайна сметка загубиха мача.

По-рано днес отборът на ЦСКА 1948 поднесе една от големите изненади в Купата на България през този сезон, след като победи Берое с 4:3 като гост в първия мач от осминафиналната фаза на турнира.

Двубоят в Стара Загора се превърна в истинско зрелище за феновете с цели седем гол. Още в седмата минута "червените" поведоха в резултата чрез Васил Шопов, но веднага след това домакините изравниха с попадение на Педро Еуженио. Добрата игра на столичани продължи и те натрупаха сериозен аванс с два гола на Денислав Александров между 36-та и 42-та минута, но точно преди почивката Ерол Алкан върна един гол за заралии и ги остави в играта. Това обаче не смути възпитаниците на Йордан Юруков и в 60-та минута те възстановиха аванса си от два гола с второто попадение на Шопов в срещата. Силите на Берое стигнаха за един гол на Ибрахима Конте в 75-та минута, но до края на мача възпитаниците на Димитър Димитров така и не успяха да стигнат до равенството.

По този начин ЦСКА 1948 продължи със силното си представяне за Купата на България и отстрани втори пореден елитен тим след Дунав Русе в предишния кръг. /БГНЕС