Бостън довърши Атланта и се класира за полуфиналите на Изток

Бостън се класира за полуфиналите в Източната конференция на НБА, след като успя да победи Атланта в шестия мач и спечели серията с 4-2. Очакванията бяха, че Селтикс ще успеят много по-лесно да отстранят съперника. Те дори поведоха 3:0 победи, но Хоукс отказаха да се предадат, печелейки следващите две срещи. В крайна сметка Бостън довърши Аталанта след 128:120 като гост.


Така в следващия кръг на елиминациите баскетболистите на треньора Джо Мадзула ще срещнат състава на Филаделфия 76-ърс, който още в събота отстрани Бруклин Нетс в серия от четири мача.

В най-важните минути от срещата гостите, които през миналия сезон играха финал, показаха, че разполагат не само с по-здрави нерви, но и с много повече опит и класа. Серия от 11:0 за Бостън в последната четвърт на практика реши мача. Все пак при 126:119 Хоукс получиха отличен шанс, след като Ал Хорфорд фаулира стрелящия от тройката Богдан Богданович. Сръбското крило на домакините обаче пропусна два от трите си наказателни удара и това лиши тима от последната надежда за обрат.

За победителите 32 точки вкара Джейлън Браун, а 30 прибави Джейсън Тейтъм, като той овладя и 14 борби за "дабъл-дабъл". С 22 точки завърши Маркъс Смарт, като пет от тях дойдоха в последните две минути на двубоя.

За домакините Трей Йънг вкара 30 точки и направи 10 асистенции. Звездата на Атланта обаче вкара само две точки в последната четвърт - и двете от наказателната линия. /БГНЕС