Борисов: Сглобката е толкова паянтова, не знам как ще се стигне до бюджет

Корнелия Нинова толкова се уплаши, че Ваня Григорова може да спечели в София, че чак казва как не ни иска подкрепата. Ние не я предлагаме, просто призовах хората да гласуват по съвест. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде кореспондентът на БГНЕС от Стара Загора.


Борисов подчерта, че приказките за „Синя София“ и че комунизмът е лош са приключили. „Ще ми бъде интересно какво решение ще вземе Терзиев, ако е кмет, и общинският им съвет за Паметника на съветската армия. Всичко ще им се върне, ние ще гледаме как ще се развие и това събитие“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той посочи, че в Казанлък 46% от гласоподавателите са гласували за ГЕРБ: „В града всичко е направено, благодарение на кмета Галина Стоянова. Поздравявам я и й пожелавам успех на балотажа в неделя!“

С кои очи приказват какво щели да направят? Защо не го направихте за 3 години? Има какво да се сравнява. Забравете за тунел под Шипка и за магистрали - Промяната забранява подобни неща.

Борисов разкритикува ПП-ДБ за техните обещания и попита какво са правели през последните години, в които бяха на власт.

„Сглобката е толкова паянтова, че не знам как ще се стигне до бюджет. Нашите депутати ще го гласуват, само ако има ясно разписано какви конкретни проекти ще се случват по градовете. Повече не можем да им вярваме на обещанията“, категоричен е Борисов.

Той подчерта, че „на практика в момента сглобка не съществува, напротив - те играят с нашите противници срещу нас“.

Още в сряда ще си проличи на първото заседание. Това не е по наша вина. Ако на втори тур направят безпринципни сглобки, това ще разруши голямата сглобка и ще си проличи още следващата седмица. Те ни поставят ултиматуми, ние ще им отговорим с реалността“, заяви Борисов.

Той се надява ГЕРБ, ПП и ДБ навсякъде да бъдат разумни и да си спомнят, че сме в сглобка, която от сряда трябва да започне да работи. „Аз не виждам как в сряда ще седнем да си говорим. Тяхното отношение към нас е най-враждебно“, добави той. /БГНЕС