Борисов: Радев правеше цели правителства от партии

Не мога да разбера Радев. Не ме интересува кой ще е външен министър. Ако Радев иска ярки комунистически лица да продължат да управляват, добре. Насила нищо не става. Той правеше цели правителства от партии - Корнелия Нинова беше вицепремиер, Стефан Янев.


Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си днес в Тутракан. Коментарът му идва във връзка с предложенията за рокади в изпълнителната власт, направени от служебния премиер Димитър Главчев. Първото предложение е Даниел Митов да оглави МВнР - пост, за който Митов е получил пълната подкрепа на Борисов, предаде репортер на БГНЕС.


Защо Радев не попита защо Вътев ще остава, Цоков ще остава, защо Гвоздейков ще остава, изведнъж външната политика го интересува, попита Борисов.


Даниел Митов е мост между партиите, каза още Борисов и продължи: Изведнъж, ако Дани Митов стане министър, ще е застрашена честността на изборите. Нека да си остане сегашният министър", коментира лидерът на ГЕРБ.

Той се обърна към държавния глава с думите да си припомни запис от партийно събрание на ПП-ДБ.

"Президентът да си спомни за „ала-бала с президента"... Три години ги побеждавам с министър Рашков. Искам да остане този министър (Стефан Димитров - бел. ред) и да си носи Радев отговорност за всички провали през последните три години, за провалите на служебните кабинети", категоричен е Борисов.

Лидерът на ГЕРБ каза, че повече няма как групата му да подкрепи нещо, предложено от ПП-ДБ.

Според него вот на недоверие на служебно правителство е смешно. /БГНЕС