Борисов: ПП-ДБ да не експериментират с доверието на ГЕРБ, да отхвърлим утре ветото

ПП-ДБ да не експериментират с доверието на ПГ на ГЕРБ-СДС. Съветвам ги най-приятелски. Нека да дойдат утре и да отхвърлим ветото на президента и да приемем още две точки. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде кореспондентът на БГНЕС от Бургас.

Борисов припомни, че остават един-два дни до изборите, всички са изнервени и започват да говорят глупости.
„Това е правителство наречено „Денков-Габриел“ и Габриел не е само министър, но и вицепремиер. Всички назначения се правят от тях двамата. Чух какви ли не приказки, че няма да има ротация. Асен Василев е казал, че министри без съгласието на ПП-ДБ няма да се сменят. Абсолютно е прав. Само да напомня, че министри на ПП-ДБ може да има само, ако бъдат подкрепяни от ГЕРБ. Или няма да има правителство, или отново трябва да се разберем как да функционира то. Казвам го с най-спокойния тон“, заяви лидерът на ГЕРБ.
Той призова ПП-ДБ да дойдат на утрешното заседание на НС.
„Призовавам ги утре да дойдат и да отхвърлим ветото и да поправим само тези две неща – за митниците и данъчните складове и да отидем да си закрием кампаниите. В противен случай се рискува“, каза Борисов.
Той заяви, че може на следващото заседание на парламента във вторник ГЕРБ да решат да не дойдат и тогава на ПП-ДБ ще им се налага да отхвърлят ветото заедно с депутатите от „Възраждане“ и БСП.

Относно днешното сезиране от президента Румен Радев за таксите по "Балкански поток", Борисов подчерта, че с построяването на газопровода „Балкански поток“ от неговото правителство България е получила възможността да печели от порядъка на 3 милиарда на година. „Ако ми кажете друго предприятие, което да е 100% държавно и 3 млрд. лева чисти. Всеки, който го е построил може да се похвали с него“, каза Борисов и добави, че приветства действията на правителството. „Навремето го построихме, за да не ни заобиколят. Дадохме на българския народ не само да печели, но и да влияе върху геополитическите събития на Балканите“, добави той.

Борисов подчерта, че утре има прекрасна възможност двете партии – ГРББ и ПП-ДБ, подкрепени от ДПС – да отхвърлят ветото на президента. „Самите те казаха, че това е много важно за Плана за възстановяване, защо трябва да го отлагаме със седмици приемането му“, добави той.
Борисов подчерта, че се отнася с голямо уважение към всички, които работят в рафинерията „Нефтохим“, собственост на "Лукойл". „Знам, че те и техният труд и тази рафинерия винаги ще работят. Дерогацията означава даването на специален статут, който е издействан от българската държава, за да работят с по-евтини горива. Но като гледам как станаха цената на бензина 4 лева, не виждам как тази дерогация полага на българския гражданин. Нищо против работниците нямам. Напротив, подкрепяме ги и ще имат своята достойна работа. Предприятието, в което работят, трябва да си плати данъците и свърхпечалбата да влезе в хазната, както е в Европа и техните родители да получат пенсии от тези пари“, обясни лидерът на ГЕРБ. /БГНЕС

Категории: