Борисов: Пълен застой, виновни са Петков и Василев

Пълен застой има от две години. Виновни са Сандов, Кирчо и Асенчо. Ако бях аз, щях да им скъсам ушите на всичките. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на откриването на предизборната кампания в Благоевград.

Той подчерта, че „Продължаваме промяната“ са вкарали страната в тежка катастрофа, като след война. „И не се ли обедини народа като цяло, да се излъчи стабилно управление, пак ще ходим на избори. С работа трябва да се излезе от кризата“, посочи Борисов.

Той обеща, че ако ГЕРБ победи на 2 октомври, ще сложи мито 1 лев на горивата.

„На всяка бензиностанция заредиш 100 литра и ти връщат сто лева. 2,20 ще е цената на дизела. И виждате ли - тръгнаха си Кирчо и цената на горивата падна. Цената на дизел, бензин и метан е директно от вашите джобове“, заяви Борисов.

Няма нещо, което да не сме направили в Благоевград - басейни, игрища, зали, мостове и тунели. Стягайте се и доказвайте! От тези избори, по-лесни за ГЕРБ не е имало, каза Борисов.

„Толкова години нямахме опозиция и се разглезихме. „Промяната“ се скъсаха да крадат и ги пенсионираха. За 6 месеца Кирил Петков се превърна в най-бързо пенсионирания премиер. За 6 месеца от него се отказаха и в партията му, и коалиционните му партньори, и създателят му Румен Радев!", подчерта Борисов и добави, че Промяната дори са откраднали името си от ГЕРБ, защото първият плакат на партията е бил под надслов "Генерална промяна".

Той подчерта, че предишните управляващи са спрели пътните строежи, а вече две години има пълен застой в строителството на инфраструктурни обекти.

Борисов сравни цените на основните хранителни продукти, горивата и електрическата енергия при управлението на ГЕРБ и при управлението на Промяната, където са в пъти по-високи.

Той припомни, че правителството на промяната е теглило всяка седмица по 500 млн. лв. нов заем. "Тръгнаха си и казаха, че имали милиард излишък. Те не разплащат на болници, общини, задържат ги. Като имате, защо не се разплатихте?!", попита Борисов.

"1 млрд. лв. ще отидат за избори. Всеки ден някой излиза и казва „с тези няма да управлява“. Вие не цените парите. Това са парите на хората, това са парите за „Струма“. Нека проявим разум! С хората трябва да говорим как народът, заедно, с работа да излезе от кризата, подчерта лидерът на ГЕРБ. /БГНЕС