Борисов: Ние в ГЕРБ понесохме изключително тежък удар

Има грешка, има и прошка. С времето ще се покаже дали са виновни. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Бойко Борисов

На брифинг в централата на партията тази сутрин Борисов съобщи, че Даниела Дариткова ще замени Цветан Цветанов като председател на парламентарната група на партията. Преди да съобщи това, Борисов и председателят на СДС Румен Христов сложиха подписи под споразумение за явяване на евроизборите с обща листа.

В сряда Цветан Цветанов, който водеше депутатите на ГЕРБ подаде оставка и напусна парламента, но остава зам.-председател на партията и председател на предизборния щаб. До напускането на парламента от страна на Цветанов се стигна след имотния скандал, добил популярност като „апартамент гейт”. Цветанов е придобил апартамент в луксозна сграда на фирма „Артекс” със собствен ВИП асансьор, водещ от гаража до всекидневната в престижния квартал „Изток”.

Преди Цветанов оставки подадоха министърът на правосъдието Цецка Цачева, зам.-министърът на спорта Ваня Колева и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов. Всички напуснаха кабинета, след като са придобили апартаменти от фирма „Артекс” на цени, далеч под пазарните.

По думите на Борисов с оставките „въпросът е решен”. Всички замесени са напуснали държавните постове, каза още той.

Не разбирам какво е толкова интересно откъде е дошла атаката, каза Борисов в отговор на журналистически въпрос.

Аз много бих искал да видя нотариалните актове на всички съседи в тази сграда, каза още Бойко Борисов.

Твърдението за приятелския огън е абсолютна лъжа, заяви още той. Всички сме страдали от този скандал, допълни той.

Ние в ГЕРБ понесохме изключително тежък удар. По-тежки санкции от тези не мога да си представя, какви да направя, посочи премиерът.

Ако мислите, че на партията, на групата, на нас ни е хубаво или това е малко, да ѝ свалиш шефа на парламентарната група, на комисиите и да го извадиш от парламента. Нали са гласували два многомандатни избирателни райони. Знаете ли колко хора са ми се обадили да кажат не го прави, пази си като Корнелия хората. Когато обвиняват някой от БСП, те излизат и викат: Ние сме единни и застават там. Ти правиш точно обратното, каза Борисов.

Това са тежки решения, но те показват как трябва да се действа. Има грешка, има и прошка, ще се докаже с времето дали са били виновни или не. посочи Борисов.

Премиерът съобщи, че по-късно през деня ще съобщи кой ще е новият министър на правосъдието. Името ще бъде съобщено по-късно, за да няма грешки и да не се налага изтегляне на кандидатурата, изрази се Борисов. /БГНЕС