Борисов: Направете усилия за връщане на здравия разум, иначе НС ще спре да работи

Ако искат още днес да се върнем пред вас медиите и да отворим отново тема не само за Изборния кодекс. Вчера в Стокхолм арбитражът, за което Добрев предупреждава от месеци, прие и осъди Финландия за 300 млн. евро по договора за Газпром. Ако същия съд или подобен отсъди за България, ние ще трябва да платим над 2 млрд. лева. Без парламент от кой бюджет ще извадят тез пари. Те не влизат в зала. Това е безотговорно. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Направете усилия за връщане на здравия разум, в противен случай парламентът ще спре да работи, добави Борисов.

ПП и ДБ искат избори, защото апокалипсисът след тях е непоправим.

Ние от хартиената бюлетина няма да се откажем. Ние казахме видеонаблюдение по време на броенето на бюлетините, освен това хората в СИК са хора на всяка една партия, ако не си вярват на хората, ние не сме виновни. Ние сме “за” машинно гласуване, но както е в САЩ, а не по някакви венецуелски стандарти, заяви още Борисов.

“И от страна на БСП, ПП-та и ДБ-та са в изолация. Ще има ли успешен трети мандат, ще има ли правителство. Няма как само ние с 67 депутати да се държим отговорно. Ние предлагаме, предложенията са минали само в комисия, тепърва ще минават в зала- там да направят промяна. Не е въпросът обаче какво ще се приеме или не, въпросът е да се скрият”, заяви още Борисов.

“Ние победихме с техните вътрешни министри, с флашки, с техните изборни правила, с всичко. Днес парламентът няма да работи, няма да има правителство, срещу какво протестирате и какво се опитвате да направите? Прав ли е Радев да има президентска република, прав е, след като не можем да се разберем. Нека да върнем здравия разум и да направим всичко възможно, за да се решат кризите”, подчерта още Борисов.

Борисов обяви и че меморандумът с Gemcorp все още е в сила и сделката не е приключила, както заявяваха от Продължаваме промяната.

Лидерът на ГЕРБ призова в парламента днес партиите да проведат разговори, да се изработят общи точки какво ще се прави занапред. /БГНЕС

Тагове: