Борисов: Коалицията се разпадна, защото е безпринципна

Омразата, която насаждат сред хората и партиите, най-накрая ще убие политическия елит. Кирил Петков изговори 12 неистини в снощното си интервю. Това е контрапродуктивно за България.

Това заяви лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов, който се срещна с женската организация на своята партия в Албена, предаде репортер на БГНЕС.

Тази коалиция се разпадна, защото беше абсолютно безпринципна, каза Борисов.

Той призова Кирил Петков да се държи сериозно по повод твърдението на премиера, че ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ са били мафия. „Ако това е вярно, ако направите проверка в Гугъл, ще видите, че италианската, албанската мафия са нищо в сравнение с нас. Защото тази мафия ще наброява над 1,5 милиона души. Дръжте се сериозно!“, призова Борисов.

Той категорично отхвърли твърденията на управляващите, че се е създала някаква нова коалиция.

„Вчера четирите партии си гласуваха бюджета, а пред хората заявиха, че опозицията е в коалиция. Това е шизофрения“, заяви лидерът на ГЕРБ. Той заяви, че Никола Минчев е паднал, защото се е държал арогантно.

Борисов категорично осъди нападенията срещу политически опоненти след протеста, организиран от „Продължаваме промяната“ в защита на сваления председател на НС Никола Минчев, на който присъства и премиерът Петков.

Борисов засегна и въпроса с жизненоважните за страната газови доставки, напомняйки, че за момента имаме само два танкера, а за трети и четвърти нямаме информация.

„Не искаме да плащаме за природен газ четири пъти по-скъпо. Правителството не отговаря на въпроса какво ще се случи с газовите доставки през летните месеци", каза той.

Борисов засегна и външнополитическите теми и застана твърдо зад евроатлантическия път на България.

„Политическият свят се променя с часове. Русия е агресор и това го казвам ясно. Светът е разделен. Не може да има референдум за НАТО в България. Ние не можем да подкрепим такова нещо. Всеки, който подкрепя евроатлантическите политики, е наш партньор, независимо кой е лидер на тази партия“, заяви Борисов и добави: Съюзниците трябва да се избират по темелите на техните партии, а не по личните отношения между лидерите на партиите! /БГНЕС