Борисов към Радев: Новият главен прокурор може за твоите далавери да попита

Нова порция политически нападки в деня на Съединението. Бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Пловдив за среща с партийния актив, където коментира думите на президента Румен Радев, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Това е втори коментар на Борисов за днес, след като тази сутрин в собствения си профил във Фейсбук написа, че „държавата ни е разделена от този, който е призван да пази нейното единство. Обединителят на нацията я потопи в омраза, несигурност и хаос. Затова сега се нуждаем от обединение”. По-късно при посещението си в Раковски президентът отвърна: „Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор”.

„Съединението, Радев, не е само твоите хора да си ги гледаш, а всички други да са лоши. Съединението е с най-големите си врагове да можеш да говориш и това не са врагове, а политически противници. Съединението е като прошката. Вместо днес да кажем „добре, било каквото било”. Нови избори идват, това ли е смисълът, така ли ще продължаваме?”, заяви Бойко Борисов и продължи:

„Откъде знаеш ти кой ще е новият главен прокурор, кой ще е тоя? Може той за всичките твои далавери да попита. Мене не ме е страх, аз толкова неща мога да му кажа на новия главен прокурор, че разговорът ще тръгне в друга посока”, каза още Борисов.

Бившият премиер отново обвини служебното правителство и в частност министъра на здравеопазването за провала в справянето с пандемията от COVID-19.

Те убиха ваксинационния план. Дразнеха ги „зелените коридори”. Безобразие – искат да затварят бизнеси без да ги обезпечават. Най-важното е да направят партия около Румен Радев, продължи коментара си Бойко Борисов.

Той не подмина и скандала, разиграл се около Тошко Йорданов от "Има такъв народ" и Татяна Дончева от "Изправи се БГ Ние идваме" и колосалния подкуп за депутат:

Корупцията се премести по най-високите етажи на властта, в парламента се купуват депутати за по половин милион. Управлението на листчетата и цифрите на Румен Радев. Това в момента се прави, заяви Борисов. /БГНЕС