Борисов: Избирането на Радев ще струва хиляди човешки животи

Избирането на Румен Радев ще струва хиляди човешки животи. Те сега ще излъжат хората и ще ни вкарат пак в стадиони, ресторанти. Днес те извършиха престъпление. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на партията, предаде репортер на БГНЕС.

Те подлъгват българите, че все едно 4 седмици нищо не става, само и само да минат президентските избори, добави Борисов.

Според Борисов министър Кацаров е поставил България в хаос. Той даде пример с изказване на здравния министър от 18 февруари 2021 г., в което го питат дали ще изпълни ваксинационния план. Кацаров тогава е казал, че половината от населението на България вече се е срещнало с COVID-19. Борисов определи това твърдение като абсолютни лъжи.

„Къде бяхте тогава, Кацаров? Развявахте юмруци по улиците. Не говори лъжи, Кацаров, и сега хленчиш“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов попита какво ще стане в социалните домове, в армията. Той даде пример с друго изказване на Кацаров от юни месец, 2020 г., в което последният заявява, че няма никакъв риск да бъде претоварена здравната система. Според лидера на ГЕРБ това са думи на лъжец и измамник.

„Нали учениците щяха да са последни? Сега излиза, че те сутрин ще учат онлайн, а вечерта да си отидат на дискотека. Абсолютна недомислица. Това е да тръгнеш срещу Европа. Много от партиите мълчат. Какво пречеше на Кацаров преди месеци да каже, че ще има зелен сертификат? Като се изчерпа Янсен, какво ще се прави? Панически хората тръгнаха да се ваксинират. Страната беше хвърлена в абсолютен хаос. След президентските избори какво правим? Ако продължи натискът върху болните, какво ще правим, Кацаров?“, реторично попита Борисов.

От своя страна бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов заяви, че медицински категорично не е обосновано за всички български граждани да смятат, че са защитени след поставянето на първа доза от двудозовата ваксина. По думите му завършен ваксинационен цикъл се постига след поставянето на втора доза. Според него това е един отчаян опит да се залъжат хората, че са получили сертификат и могат да се движат свободно. /БГНЕС

Тагове: