Борисов и министрите отново ще заседават онлайн

Правителството ще проведе редовното си седмично заседание чрез видеоконферентна връзка за пореден път, предаде репортер на БГНЕС.

Кабинетът не е заседавал присъствено от 15 юли - първо заради пандемията, а след като вече всички институции възстановиха нормалния ритъм на работа, правителството продължава да провежда заседанията си онлайн. Дори учениците се върнаха в клас. В същото време анправителствени протести, се събират всяка вечер пред сградата на Министерски съвет, бившия Партиен дом и президентството повече от 70 дни.

В дневния ред на кабинета е решение за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на министерството на образованието и науката за 2020 г. Правителството ще се разпореди и с имоти.

Вицепремиерът и министър на туризма Николова е внесла проект на решение за намаляване размера на дължимите концесионни възнаграждения за 2020 г. по договори за концесия за морски плажове, по които са заплатени дължимите концесионни възнаграждения за 2020 г. преди 30 май 2020 г.

Кабинетът ще одобри и тарифа за таксите за издаване и подновяване на лиценз за предоставяне на социални услуги.

Премиер и министри ще приемат още годишния доклад за състоянието и развитието на научните изследвания в научните организации и висшите училища за 2019 г. /БГНЕС