Борисов: Години няма да се оправим след тази инфлация

Като идвах, видях наредени неща, които сме направили за града. Всяко лято във Варна идваха Юнкер, Макрон, Ердоган - питам, за две години кого видяхте тука? Милиард и 200 милиона оставихме на русенци, за да се направи пътя, а те ги похарчиха. Нямаше нито един протест! А парите ви заминаха!

Ако не направим Търново - Русе - Бяла, ще е страшно. Много хора ще загинат. Аз ви обещавам, че ще направя този път. Най-важно в живота е добросъседството.

С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов откри предизборна среща със симпатизанти в Русе, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона. Лидерът на ГЕРБ се срещна с избиратели в залата на Канев център, която беше изпълнена докрай с членове и симпатизанти.

В момента войната промени веригата на доставки, направи други страни важни. Можем да сме много деен участник в региона, а все едно ни няма - Турция, Гърция, Румъния, са преди нас. Преди две години беше политическо решение - това означава "българите стават". За съжаление, тогава румънците не ги приеха, и ни отделиха от тях.

На първи януари 2023 г. щяхме да сме в Еврозоната, а ние все още говорим за някакви закони. В деня, в който ни приеха в чакалнята на Еврозоната, хората излязоха на улицата, подстрекавани от други партии. Асен Василев не иска евро - това означава дисциплина, - той само ви лъже. Еврозоната е отговорност, не можеш да лъжеш за пенсиите, например, защото ще има голям дефицит в бюджета.

Ние давахме по 50 лв. на пенсионерите при нула инфлация, а сега има 30% инфлация на основните стоки. По един лев за бензин и дизел си прибираха Кирил и Асен на литър гориво. В деня, в който паднаха от власт, горивото поевтиня. Медиите ме питаха кога ще има магистрала Търново - Русе - Бяла, а сега вече спряха да ме питат - никой не проверява къде са тези пари. Взеха парите и за летището, обещаваха и ферибот - няма нищо! Къде е вторият мост над Дунава, къде е самолетната линия до Скопие? Няма самолет, няма гявол, две години ви лъгаха. Едва сега започна да се говори за инфлацията, защото хората видимо обедняха, допълни Борисов.

Преди години обяснявах на хората как искам да има мазнинка в бюджета, а сега разбирам, че авансите по ПВУ вече са похарчени! Смятам, че точно в предизборния месец е нужно - и умолявам президента Радев да й каже - финансовият министър да излезе и да каже какъв е бюджетът на държавата, призова още лидерът на ГЕРБ.

Без пътища сте нищо, хора! Днес обиколих Иваново, Бесарбово, Ценово, - прекрасен народ, прекрасни работни хора, но без пътищата нищо не става! Имате прекрасен регион, пътните артерии са знакови за Русе.

Две години не идвах в Русе, защото нямаше какво да видя, и ми стана мъчно - този път вие трябва да ни дадете куража, и да ни кажете да не им обръщаме внимание. Години няма да се оправим след тази инфлация, заключи Борисов.

ГЕРБ не може да бъде унищожена, ГЕРБ няма как да бъде заличена. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ в Разград Десислава Атанасова.

Атанасова определи като лошо, че през тези две години отиваме на поредни предсрочни избори.

„Две години виждаме едно и също: разруха, хаос, аматьорщина, безредие, липса на политически решения. Всичко започна с А отбора, който ние нарекохме аматьори, а други шарлатани“, каза тя.

Атанасова подчерта, че лъжата е запазена марка на този А отбор. Тя припомни, че този А отбор излъга целия български народ: Кирил Петков за гражданството си, за да стане министър, а Асен Василев докара хиперинфлация и обиди учителите и бизнесмените с непристойния си език, наричайки едните не съвсем нормални, а другите – не съвсем коректни.

„Единственото, с което ще бъдат запомнени аматьорите са инфлация, миграция и излагация“, подчерта Десислава Атанасова.

Тя призова А отборът и неговите мажоретки да бъде сложен на резервната скамейка на изборите на 2 април. /БГНЕС