Борисов и трима министри са контактни на заразения с COVID-19 Нанков

Министър-председателят Бойко Борисов и трима министри са сред контактните лица на заразилия се с COVID-19 Николай Нанков. Столичната регионална здравна инспекция е наложила карантина на всички близки контактни лица на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков обяви, че е с положителна проба за COVID-19. „Скъпи приятели, за съжаление след направен днес PCR тест получих положителен резултат за Ковид 19. Длъжен съм да ви информирам. Към момента се чувствам добре и съм под карантина у дома, в интерес на здравето на всички, с които общувам“, написа Нанков във Фейсбук.

Той уточни, че се тествал не заради проявени симптоми, а превантивно. Нанков посочва още, че от началото на пандемията се давал проби редовно заради големия брой хора, с които работата го среща всеки ден. „Надявам се никой от контактните с мен да няма проблем! Пазете се и спазвайте стриктно противоепидемичните мерки!“, призова още заместник-регионалният министър.

Министър-председателят Бойко Борисов е с отрицателен PCR тест, но ще се самоизолира, докато получи разпореждания от органите на РЗИ. Той е бил контактен за последно със заразения Николай Нанков преди 5 дни. “Имам отрицателен PCR тест от тази сутрин. Тестът е направен преди срещата ми с делегацията от САЩ”, написа Борисов в социалната мрежа.

“Преди международни срещи и пътувания, според изискванията на съответните делегации за безопасност, се тествам”, написа той. “Бях информиран от заместник-министър Нанков в 16:00 ч., че е с положителен тест за COVID-19. Очаквам разпорежданията от органите на РЗИ и дотогава ще се самоизолирам. Последно съм бил контактен с него преди пет дни”, добави още Борисов.

Столичната регионална здравна инспекция е наложила карантина на всички близки контактни лица на зам.-министър Николай Нанков.

След положителен тест за COVID-19, на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е наложена изолация в домашни условия. Съгласно заповедта на здравния министър на карантина подлежат всички близки контактни лица на зам.-министър Нанков. Същите са установени, информирани и предстои да им бъдат връчени предписания.

Сред контактните лица са и министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на финансите Кирил Ананиев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, както и Севделина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ. /БГНЕС