Борисов: Депутатите се занимаха с всичко друго, не и с належащото за българите

Повод за брифинга ни днес ми дава един пост на г-н Кирил Петков. За едни разделителни червени линии пише той. То вече всичко е червено. Така че не виждам как на фона на червеното, червените линии се виждат. Опитах се да синтезирам с цитати това, което той ни казва”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на извънреден брифинг на ГЕРБ, предаде репортер на БГНЕС.

Бившият премиер каза, че си направил труда къде Зеленски се е включил на живо по интернет и e бил приет да изкаже своята позиция. Сред посочените от него бяха Франция, Конгреса на САЩ, Канада, ЕП и т. н. „В същото време 3-4 дни украинският външен министър е в България, в българския парламент, забележете. Депутатите се занимаха днес с всичко друго, не и с належащото и важно за българите и за международната общественост. Нещо повече - той стоеше в килера, в коридора, в кулоара и не приеха нашето искане да влезе и да говори пред депутатите", посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ цитира от поста и че според премиера „време е да загърбим политическото говорене, време е да спрем да говорим за червени линии и да поставяме ултиматуми, които ползват само една политическа сила“. „Добре! И аз задавам въпрос, защо днес не влезе в НС нито едно от предложение – нито на ПП, нито на Да, България, нито на ГЕРБ. Отговори му Христо Иванов. Какво му отговори Христо Иванов, вижте какво казва: „Няма да приемем поредното натикване под килима на тази тема“. Как няма да приемеш бе г-н Иванов, ти я прие днес“, каза Борисов. Той цитира и изказване на Иванов, че още във вторник при първа възможност ще свикат Коалиционен съвет на коалицията и ще поставят ребром тази тема.

„В същото време тези хубавци си гласуваха 10 дена ваканция и си заминаха. Не включиха нито офшорките, нито Украйна, нито тока, нито каквито и да е били цени. Отидоха да си почиват със скъпоплатените от данъкоплатеца нови БМВ-та седма серия, вместо да ходят пеша. За три месеца вече и джипките не им харесват, станаха на 15 години - седма серия, чисто нови“, каза Борисов. /БГНЕС