Борисов: Ако не бяха отменили събитието в СУ, щяха да ни скарат

Ако има хора, свързани с ГЕРБ в служебния кабинет, ще ми е интересно защо са отишли без да ме питат.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Когато нещо не зависи от нас, не се изказваме, отговори Борисов на въпрос за датата на предстоящия парламентарен вот.

Борисов припомни за проведената в четвъртък среща с представители на еврейската общност в България, съветници на ГЕРБ в Столичния общински съвет и Даниел Лорер от ПП, на която се противопоставиха на идеята за паметник на кмета на София инж. Иван Иванов.

Ако не бяха отменили събитието в Софийския университет, щяха да ни скарат, заяви Бойко Борисов, визирайки антибългарското мероприятие, наречено „Патология на едно честване", което щеше да се проведе в СУ, а впоследствие бе отменено. Псевдонаучната дискусия, внушаваше, че през Втората световна война България не е спасила българските евреи, а е извършвала държавен и системен антисемитизъм, който продължавал и до днес.

Учудвам се как колегите от ПП-ДБ говорят, че Пеевски е виновен, че няма правителство. Ние бяхме готови с кабинет и със споразумение, нито веднъж Пеевски не е присъствал там, заяви Борисов.

Службите в последните 3 години са назначавани от тях и президента Радев, ГЕРБ не е участвал никъде, каза лидерът на партията и препрати въпросите към ПП-ДБ. /БГНЕС