Борисов: Ако искат с Рашков да дойдат и да изгонят хората от офисите, ние ще запознаем Брюксел

До последния ден няма да излъчим кандидат за президент, защото след днешните изказвания на Минеков, който щял да гони първата политическа сила от централата й, нали по конституция служебното правителство трябва само да уреди едни честни избори.

А те не са честни. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като днес служебният министър на културата Велислав Минеков призова ГЕРБ да напуснат двата етажа в НДК, след като не плащали наем, предаде репортер на БГНЕС.

Само да напомня на Минеков, че има текст от закона за политическите партии и ние го спазваме. И да спре да лъже, ако искат с Рашков да дойдат и да изгонят хората от офисите, ние също ще запознаем Брюксел и ЛИБЕ с безобразията на един служебен кабинет, който би трябвало само да организира избори. Радев праща бухалката си Рашков, Радев праща Минеков. Репресии, затова сега искат да докопат кандидата за президент на ГЕРБ-СДС, за да се саморазправят с него още преди да има имунитет. Това е зорът, подчерта Борисов.

Чуждестранните компании, продават бизнесите си на български фирми и изтеглят капиталите си от страната, каза още той. „Това е промяната. Това е успешното служебно правителство“, каза лидерът на ГЕРБ.

За министерство на земеделието, Борисов каза, че с тези цени на тока, газта, ние трябва да забравим за зеленчукопроизводството.

По думите му в същото време „в тая гладия, в тоя хаос“, МЗХГ спира приема на проекти по мярка за близо 400 млн. „Успешно, изключително успешно министерство на земеделието, по Радевски успешно. Като ти спират 400 млн. това не е успешно“, посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи цифри на цени, след което заключи: Изпусната работа. „Това се нарича успех на служебното правителство. Този хаос и това, на което обричат хората“, каза Борисов. /БГНЕС

Тагове: