Борис Бекер е новият треньор на Холгер Руне

Борис Бекер обяви, че ще стане треньор на Холгер Руне, като вярва, че двамата ще си „паснат много добре“.

Датчанинът преживява трудна втора половина на тази година, след като получи травма на гърба веднага след края на Уимбълдън. Загубата му от Миомир Кецманович в осминафиналите на турнира в Стокхолм бе девета от последните му десет срещи, датирайки от поражението от бъдещия шампион Карлос Алкарас в четвъртфиналите на Ол Ингланд Клъб.

Скандинавецът се раздели с Патрик Муратоглу след близо година заедно, за да се събере с бившия си треньор Ларс Кристенсен. Сега Руне ще работи с бившия номер 1 при мъжете Бекер, който бе наставник на Новак Джокович в периода 2013-2016 и помогна на сърбина да спечели шест титли от Големия шлем. Шесткратният шампион в турнирите от Шлема разкри, че двамата с Руне ще работят заедно първоначално до края на годината, преди да решат дали да продължат партньорството си. Официално съвместната им работа ще започне на турнира в Базел, който стартира на 25 октомври.

„Мога да потвърдя, че съм новият треньор на Холгер Руне. Изпитах известна гордост, когато ме покани в щаба му. От дълго време поддържаме връзка. Сега ситуацията го позволи на 100%. Календарът ми го разрешава и винаги съм се интересувал от Холгер, защото той е много отдаден и темпераментен на корта. След това той ме покани на тренировъчна седмица в Монте Карло. Там разговарях надълго и нашироко с майка му Анеке и кондиционния му треньор Лапо Бекерини. Тримата сме отговорни оттук-нататък за Холгер. За съжаление, не мога да присъствам на турнира в Стокхолм тази седмица заради уговорени преди ангажименти. Но ще бъда в Базел и след това на Мастърса в Париж, като се надявам да му помогна да се класира за Финалите на ATP в Торино. Това е голямата цел и задача пред нас“, каза Бекер ексклузивно за подкаста на германската версия на Евроспорт. /БГНЕС