Бойко Рашков: ДПС стоят в сянка и купуват гласове, цялото общество ще разбере за "Хемус"

Който иска да съдейства, винаги е добре приет в МВР. Представители на ДПС внушават неверни факти.

Това каза пред медиите в парламента служебният вътрешен министър Бойко Рашков след участието си в днешния блиц контрол, предаде репортер на БГНЕС.

Министерство на вътрешните работи си върши работата както трябва, но това не изнася на някои партии в пленарна зала. За две наши партии в парламента, когато МВР се бори с престъпността, то осъществява репресия, отбеляза Рашков.

Той бе категоричен, че МВР ще пречи на ДПС.

„Да, ще им пречи да купуват гласове. Те стоят в сянка, техни представители плащат на граждани – на безимотни, малоимотни, изключително бедни хора – купуват и продават гласове за ДПС. Сега ще систематизирам цялата информация и ще ѝ дам публичност, за да спрем абсолютно неоснователните обвинения, че органите на МВР осъществяват репресия”, заяви Рашков в кулоарите на парламента.

Рашков каза, че няма информация за започната проверка от антикорупционната комисия в здравното министерство относно поръчката на бързи тестове за ученици.

В МВР обаче се водят разследвания по повод издаване на фалшиви сертификати. Имаме разследване и за престъпления извършвани в ТЕЛК, каза Рашков.

Служебният вътрешен министър засегна и темата със строителството на автомагистрала „Хемус”. Днес предстои съдът да реши каква мярка за неотклонение да вземе спрямо задържания като краен получател на парите от „Хемус”.

Да видим как ще реагира българският съд, посочи Рашков. По думите му има достатъчно доказателства, че строителството по време на Борисов, Нанков и Аврамова така се е извършвало – отпускат се пари, влизат в една банка и се получават от малоимотен човек, работещ в автомивка на Околовръстното.

За това, което този човек е вършил е получавал от хиляда до две хиляди лева и в последствие една кола, каза Рашков и заяви, че си носи в папката сведения по отношение на този човек.

Въобще не ме интересува какво мислят ГЕРБ и ДПС за мен. Цялото общество трябва да знае какво са правили докато са уж са правили магистрала „Хемус”, заяви още Бойко Рашков. /БГНЕС