Бойко Борисов: Всички ще платим, че докарахме промяната

Българите избраха в най-тежкото време най-некомпетентните хора. България не е застрашена от енергийна криза, а от Кирои Асен. Всички ще платим, че докарахме промяната. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е в Бургас днес. Изказването си Борисов направи, докато зад гърба му членове на партията скандират за оставката на правителството на Кирил Петков, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

ГЕРБ е направил най-добрата газова инфраструктура на Балканите. Нас ни няма от година и кусур, я да видим колко е построено от гръцката връзка при нас и колко при тях, заяви Борисов.

Помните ли, когато ви показвах реверсивните компресори и подменихме десетки от тях с най-мощните, за да може да вкарваме от България в Турция и от Турция в България, в Румъния в Сърбия – 100% диверсификация, каза още той.

На 31 декември трябваше да е готова гръцката газова връзка. Сега от 22 държави, които търгуват с Русия, газът е спрян само на България. Българите ще платят страховити цени, предрече Борисов и очерта стъпките, които би направил в днешната газова криза: Днес, ако Делян Добрев беше министър, още преди 2 месеца аз щях да съм го пратил в Гърция, щяхме да си сложим банкова гаранция, както всички останали. Днес ние можехме да вземаме газ и от Турция, и от Гърция, и от всякъде. Ако имахме истински министър, а не такъв, на който прякорът му е „Кеша”, каза Борисов.

Сега какво ще направят – посредници чакат богатите българи да платят скъпия газ. Връщат посредниците и ще крадат около 100 – 150 млн. на месец. Бизнесът ще фалира. Всички хотели на газ ще фалират, детски градини, училища. Всички ще платим, че докарахме промяната, заяви Бойко Борисов.

Той настоя незабавно да си отиват и да застава компетентен човек, който да решава днес въпросите. Според него, ако днес управлява ГЕРБ нито токът ще се вдигне, нито газът.

Борисов коментира още, че едни предсрочни избори сега, с машините в ръцете на Асен Василев, са безсмислени. Пак ще направят измама, освен това на мен държавната пара много ми свиди, каза Борисов.

Обраха ви, докато говорят за кюлчета и чекмеджета, като балъци ви обраха. Това е промяната, каза още веднъж Бойко Борисов. /БГНЕС