Бойко Борисов: МЕТ е като „Мултигруп“ едно време

В България такива схемаджии не са идвали. Не случайно г-н Петков каза „вярвам, че държавата е един разпределител на пари“ – ето, той го казва, ние го доказваме. 110 млн. ще ги плати българското общество.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията днес, предаде репортер на БГНЕС.

През заеми изпират парите. Дойде ли друго правителство, още от първия ден ще трябва да връща милиарди. Те искат след тях да е пустош, каза още Борисов на брифинг, в който участват Делян Добрев и Теменужка Петкова.

От ГЕРБ акцентираха върху компанията, за която в последния ден на април стана ясно, че ще ни спаси от липсата на газ. Става дума за компанията МЕТ, която ще осигури „синьото гориво“ през май.

МЕТ участва точно като на времето „Мултиугруп“ – на входа и на изход, откъм Черно море и откъм Гърция. Как не ги е срам да говорят лъжи. Това ли е „промяната“, попита Бойко Борисов.

Петков&Василев купуват руски газ с посредник, близък до Кремъл

Според него енергийният министър Александър Николов все едно е паднал от Луната.

Лидерът на ГЕРБ предложи, че трябва да се възстанови производството на шистов газ.

Правителството обслужва Путин – диктатора и агресора, за сметка на българския бизнес и всички останали. Те всеки ден затъват все по-дълбоко с изказванията си. Фирма „МЕТ“ си е резервирала количества, тя ще продължи да търгува с или без „Булгаргаз“. Браво, това е защита на националния интерес, каза още Бойко Борисов. /БГНЕС