Бляскавият оперен гала спектакъл със звездните солисти на Болшой театър с нова дата

Бляскавият оперен гала спектакъл със звездните солисти на Болшой театър, който българската публика предстоеше да види за пръв път на 13 ноември 2020 г., се премества за нова дата - 5 ноември 2021 година, отново в зала 1 на НДК. Промяната на датата е свързана със световната криза, причинена от Ковид-19 и наложените противоепидемични мерки.

Всички закупени до момента билети важат без презаверка за новата дата 5 ноември 2021. Всички, които няма да имат възможност да ги ползват за новата дата, могат да ги върнат в едномесечен срок от 8 октомври 2020 до 8 ноември 2020 г. включително в обектите на закупуването им. Билети, закупени онлайн, могат да бъдат върнати в централния офис на Eventim, информират организаторите.

Един изключителен празник за сетивата предстои за многобройните почитатели на оперната класика и руската сценична традиция у нас тази есен: водещи артисти от най-големия руски театър за опера и балет в света - Болшой, ще пристигнат за първи път в София на 5 ноември 2021 г. за един незабравим гала спектакъл в зала 1 на НДК. Солистите на Болшой, водени от световноизвестните оперни певци Елена Зеленская (сопрано), Светлана Шилова (мецо сопрано), Андрей Григориев (баритон), Роман Муравицки (тенор), Олга Йонова (сопрано) , Ярослав Абаимов (тенор), ще очароват ценителите с изключителното си певческо майсторство и въздействащи образи от най-обичаните класически заглавия. Всички те впечатляват с богатата си биография на най-престижните роли по световните оперни сцени. Звездната плеяда руски солисти ще зарадва българската публика с най-добрите произведения на Верди, Пучини, Гуно, Чайковски, Офенбах и Моцарт. Ще имаме възможността да чуем фрагменти от най-популярните опери в световен мащаб: Тоска, Травиата, Турандот, Бохем, Риголето, Кармен. Билети за бляскавия гала спектакъл Болшой театър могат да се закупят в мрежата на Eventim и Билетен център НДК на цени между 50 и 160 лв. /БГНЕС