Били Ейлиш сподели подробности за екологичния винил за новия си албум "Hit Me Hard And Soft"

Певицата разкри новината за новото издание по-рано днес, когато сподели актуална информация с феновете си на страницата си в Instagram. Според публикацията новият албум ще бъде озаглавен 'Hit Me Hard And Soft' и ще се появи на 17 май.


Третият ѝ албум ще се появи в дигитален и ограничен физически вариант. Според раздела за устойчивост на официалния уебсайт на Eilish 'Hit Me Hard And Soft' ще бъде издаден на осем различни варианта на винил, които ще бъдат произведени "с най-устойчивите налични практики".

Изявлението на уебсайта гласи: "Стандартният черен вариант е изработен от 100 процента рециклиран черен винил. Останалите седем цветни винила ще бъдат изработени от ECO-MIX или BioVinyl. Първият е създаден с помощта на 100 процента рециклирана смес, направена от остатъци от всеки цвят, който не може да бъде използван по друг начин.

"Тези парчета се рециклират и се използват повторно за производството на бъдещи дискове; затова всеки диск ще бъде уникален и ще изглежда различно от предишния. Освен това Били използва рециклируема смес за цветовете на единичните LP, като събира всички остатъци от първия тираж, за да ги използва отново за допълнителни тиражи по-късно. BioVinyl спомага за намаляване на въглеродните емисии с 90 % спрямо оригиналния винил. /БГНЕС