Бездомно коте се отблагодари с риба и пилешко бутче

Бездомно коте от китайския град Нанкин в провинция Дзянсу подари на жена риба, а на сестра й пилешко бутче, след като те го глезили с лакомства, съобщава изданието SCMP.

Жена на име Лиу срещнала бездомно коте близо до дома си преди около месец. Семейството й започна да храни животното. Наскоро сутринта китайка видяла близо до къщата си котето с малка рибка в устата. Тя попитала котето дали е донесло рибата за нея. Той измяукало в отговор. Лиу взела рибата в ръката си и я постави на земята, за да я изяде котето. „Хайде, хайде, това е за теб”, казала тя. Само че котето не обърна внимание на рибата и се насочи към купата с котешка храна.

Лиу останала трогната от тази сцена. По-голямата сестра й каза, че котето й е дало пилешки бут. „Приятно съм изненадана и удивена. Котето знае как да благодари“, каза тя.

Много потребители на социалните медии, които са гледали видеото, се възхитиха на котето. „Може би това е най-добрият подарък, който може да се направи“, написа един от тях.

По-рано беше съобщено, че в Русия две котки съпроводиха ранено куче по пътя. На кадрите се вижда как котките бавно вървят заедно с куцото куче по нощния път, сякаш го защитават от двете страни от преминаващите коли. /БГНЕС

Тагове: